Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Добредојдовте Идни јастреб!

Добредојдовте во Хоџис У! Знаеме дека изборот за понатамошно образование е возбудлива одлука, која е исто така полна со прашања. Со Хоџис У, ве покривме.

Нашите квалификувани координатори за прием на колеџ ќе помогнат да ви помогнат да ја преместите вашата апликација низ процесот на прием. Без разлика дали сте заинтересирани за постдипломски, додипломски, ESL или сертификати, ние сме тука за да ви помогнеме да добиете најмногу од вашето колеџ искуство.

Првиот чекор е најтешкиот. Започнете го вашето патување денес.

Предизвик прифатен за завршување на процесот на запишување во 4 чекори на Универзитетот Хоџис во соработка со советник за прием

Брз преглед на нашите приеми Процесот на

  • Пополнете ја вашата апликација.

  • Зборувајте со вашиот советник за лични приеми.

  • Поднесете ја вашата придружна документација.

  • Прифаќање, ориентација и регистрација. Вие сте скоро таму!

Дали сакате да дознаете повеќе за секој чекор? Подолу ќе ве прошетаме низ целиот процес.

Преглед на приеми

Чекор 1 - Поднесете ја вашата апликација

Првиот чекор во процесот на прием е да ја поднесете вашата апликација. Ова може да се направи преку Интернет со доставување на брза примена или со посета на нашиот кампус во Форт Маерс.

 

Икона што демонстрира некој што пополнува Апликација за прием на Универзитетот Хоџис

Чекор 2 - Поврзете се со вашиот советник за лични приеми

Ако ја поднесете вашата брза апликација преку Интернет, вашиот советник за лични приеми ќе ве контактира по телефон, текст и / или е-пошта за да поставите време да разговарате за вашата иднина во Хоџис У. Оваа дискусија може да се одржи преку телефон или лично на нашиот кампус Форт Мајерс.

Целта на дискусијата за вовед е да ви помогне да утврдите дали Универзитетот Хоџ е соодветно за вашите високообразовни потреби и заеднички да ја изградите сопствената патека за вашето образование на Универзитетот Хоџ Откако ќе заврши овој чекор, ќе добиете покана до нашиот портал во заедницата каде што ќе ја финализирате вашата персонализирана апликација, ќе доставите документи што може да бидат потребни и да ја платите таксата за апликација.

Ако ја поднесете вашата апликација лично на кампусот, чекорите 1 и 2 може да се комбинираат.

Чекор 3 - Поднесете ја вашата документација

Потребните документи може да варираат врз основа на вашата програма за интерес, академската историја, начинот на плаќање и статусот на државјанство. Вашиот советник за прием ќе ве води низ потребната документација.

Потребната документација може да содржи:

  • Записници
  • Документи за финансиска помош
  • Документи за идентификација
  • Есеј за прием

Не грижете се дека ќе бидеме тука за да ви помогнеме низ процесот на документација. Ние го правиме тоа што е можно полесно!

Чекор 4 и понатаму - Прифаќање и регистрација. Вие сте скоро таму!

Откако ќе го завршите процесот на аплицирање, ќе добиете одлука за прифаќање во рок од неколку дена. Beе ве контактираме за да ја финализираме вашата регистрација, и вие ќе станете официјално запишани на Хоџис У!

Биди храбар. Аплицирај денес. 

Специјални постапки за запишување

Одредени програми бараат посебни процеси на запишување покрај горенаведените чекори за прием. Погледнете ги страниците подолу за специфични информации за програмата.

Политиките и процедурите за Универзитетот Хоџис во врска со Правата и одговорностите на студентите Студентска поплака се објавени во Студентскиот прирачник, кој може да се најде овде.

Во случај студентот да почувствува дека жалбата не била соодветно управувана од институцијата, студентот може да ја поднесе својата жалба до следниот државен контакт:

Канцеларија за артикулација
Одделот за образование
articulation@fldoe.org
-850 245 0427-

Студенти за вон-државно образование за далечина:

Процесот на жалба за студенти за образование од далечина надвор од државата кои учествуваат според Договорот за реципроцитет на државна овластување (САРА), кои го завршиле внатрешниот процес на институционална поплака и важечкиот процес за поплаки од државата, може да поднесат жалба за ненаставни побарувања до Договорот за реципроцитет на овластување на државната Флорида (ФЛ-САРА) Координативен совет за пост-средно реципрочно образование на далечина (ПРДЕЦ) на FLSARAinfo@fldoe.org.

За дополнителни информации за процесот на жалба, посетете ја страницата Процес на жалба FL-SARA веб страна.

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Како и многу студенти од Хоџис, и јас започнав со моето високообразовно работење подоцна во животот и морав да балансирам со полно работно време, семејство и колеџ.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Навистина посебната работа во врска со Универзитетот Хоџис е дека секој професор изврши силно влијание. Тие беа отворени, привлечни, подготвени и сакаа да ни помогнат да успееме.
Translate »