Среќна, насмеана, жена што студира применета психологија преку Интернет со Универзитетот Хоџ
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Диплома за применета психологија

Топ 10 причини зошто треба да добиете диплома за применета психологија во Хоџис У:

 

 • студија човечка психологијачовековото однесување, и како да ги мотивираме другите преку различни проекти и дискусии, вклучувајќи го омилениот студентски час „Експериментална психологија“.
 • Запознајте се со научна методологија зад психологијата.
 • Develop силни вештини за критичко размислување и применуваат психолошки концепти во ситуации со решавање проблеми.
 • Sзајакнување и на усните и на писмените комуникациски вештини преку класни дискусии, групни проекти и есеи.
 • Направете план за потсмевање на третманот преку реална симулација која вклучува читање на детално сценарио за внесување и дејствување како специјалист за внесување при различни ситуации за нега на клиенти, вклучително и анксиозност или третман на злоупотреба на супстанции.
 • Научете како да ги упатувате клиентите во агенции во заедницата врз основа на нивните дијагнози, ситуации и потреби на клиентите.
 • Научете пристапи засновани на силите во заедницата за помагање на поединци кои имаат потреба.
 • Курсевите вклучуваат мешан формат на видео записи и може да учествувате во дискусии за разговор во живо обезбедување авенија за споделени искуства во виртуелно опкружување.
 • Вклучете се автентични средини за учење помагајќи ви да ги задржите информациите преку нашата интерактивни дискусии и симулации.
 • Искористува Сертификација за специјалитет во советување за злоупотреба на супстанции, кое е дизајнирано да ги подготви студентите за Овластена професионална зависност (CAP) сертификација од Одборот за сертификација на Флорида.

Области каде што можат да работат дипломирани студенти:

 • Управување со случаи
 • Советување за злоупотреба на супстанции
 • Хоспис
 • Болници
 • Агенции во заедницата

Население Дипломирани студенти можат да работат со:

 • Деца
 • Адолесценти
 • Старите лица
 • Ветерани

Шерил Гонзалес: БС во применета психологија

Никогаш не помислив дека е можно да заработам диплома од вистински универзитет. Благодарение на флексибилноста на онлајн програмите на Универзитетот Хоџ, Јас сум два курсеви далеку од дипломирање со диплома за применета психологија и не би можел да бидам повеќе горд на себе!

 

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Преглед Касандра Дафчик - БС Применет Псих - Касандра откри дека присуството на колеџ во традиционален формат не е за неа. „Знаев дека училиштето не работи за мене, затоа барав други алтернативи ... ми беше дадена втора шанса во Хоџис и многу сум среќен што можам да присуствувам на овој универзитет.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Никогаш не помислив дека е можно да заработам диплома од вистински универзитет. Благодарение на флексибилноста на програмите преку Интернет на Универзитетот Хоџ, имам два курса далеку од дипломирање со диплома за применета психологија и не би можела да бидам погорда на себе.
Translate »