Среќна, насмеана, жена што студира применета психологија преку Интернет со Универзитетот Хоџ
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Диплома за применета психологија

Топ 10 причини зошто треба да добиете диплома за наука во применета психологија на Хоџис У:

 

 • Курсевите вклучуваат мешан формат на видео записи и може да учествувате во дискусии за разговор во живо обезбедување авенија за споделени искуства во виртуелно опкружување.
 • студија човековото однесување, и како да ги мотивираме другите преку различни проекти и дискусии, вклучувајќи го омилениот студентски час „Експериментална психологија“.
 • Запознајте се со научна методологија зад психологијата.
 • Развијте силни вештини за критичко размислување и применуваат психолошки концепти во ситуации со решавање проблеми.
 • Зајакнете ги и усните и писмените вештини за комуникација преку класни дискусии, групни проекти и есеи.
 • Научете како да ги упатувате клиентите во агенции во заедницата врз основа на нивните ситуации и потреби на клиентот.
 • Научете пристапи засновани на силите во заедницата за помагање на поединци кои имаат потреба.
 • Вклучете се автентични средини за учење помагајќи ви да ги задржите информациите преку нашата интерактивни дискусии и симулации.

Области каде што можат да работат дипломирани студенти:

 • Управување со случаи
 • Советување за злоупотреба на супстанции
 • Хоспис
 • Болници
 • Агенции во заедницата

Население Дипломирани студенти можат да работат со:

 • Деца
 • Адолесценти
 • Старите лица
 • Ветерани

Шерил Гонзалес: БС во применета психологија

Никогаш не помислив дека е можно да заработам диплома од вистински универзитет. Благодарение на флексибилноста на онлајн програмите на Универзитетот Хоџ, Јас сум два курсеви далеку од дипломирање со диплома за применета психологија и не би можел да бидам повеќе горд на себе!

 

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Преглед Касандра Дафчик - БС Применет Псих - Касандра откри дека присуството на колеџ во традиционален формат не е за неа. „Знаев дека училиштето не работи за мене, затоа барав други алтернативи ... ми беше дадена втора шанса во Хоџис и многу сум среќен што можам да присуствувам на овој универзитет.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Никогаш не помислив дека е можно да заработам диплома од вистински универзитет. Благодарение на флексибилноста на програмите преку Интернет на Универзитетот Хоџ, имам два курса далеку од дипломирање со диплома за применета психологија и не би можела да бидам погорда на себе.
Translate »