Компјутерски науки наспроти степени на компјутерска информатичка технологија. Womanена која ќе добие практична обука потребна за работа во ИТ поле во Хоџис У.
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Компјутерски науки наспроти степени на компјутерска информатичка технологија

Да почнеме со основите Дали барате диплома за компјутерски науки или диплома за компјутерска информатичка технологија? Одговорот може да ве изненади.

Повеќето луѓе сметаат дека „компјутерската наука“ е терминот за фаќање компјутери. Факт е дека тие двајца не можат да бидат поразлични. А диплома по компјутерски науки студии на "наука" аспект на компјутерите, додека компјутерска информатичка технологија степен и фондација ви подготвува да работат практично во ИТ индустријата.

Ние нудиме компјутерски дипломи со специјални фокуси:

Компјутерска информатичка технологија is прилагодлив степен што е дизајниран да им обезбеди на студентите квалификации за работа во генерализирана ИТ област, додека им овозможува на студентите да изберат изборни предмети што најдобро одговараат на нивното знаење, вештини и искуство - уникатно квалификувајќи ги за успех.

Сајбер безбедност и вмрежување е степен што им нуди на студентите можност да копаат длабоко во сајбер безбедноста и сајбер нападите користејќи симулации и алатки пронајдени на работното место за да разберат не само како се случуваат безбедносни напади, туку и како да се спречат.

Развој на софтвер е за студенти кои се заинтересирани за програмирање кодирање. Ова е сеопфатен степен за студенти кои се заинтересирани за развој на софтвер СААС, софтвер поврзан со Интернет (како што се веб дизајн или е-алатки), софтвер за игри или апликации.

 

На Универзитетот Хоџс, ние сме специјализирани во практичната страна на ИТ светот за да ве навлеземе на пазарот на трудот порано - со вистински вештини и вградени сертификати за специјалитет. (Видете подолу за целосни информации за нашите програми за дипломи)

Најдобри осврти на колеџ: Водич за онлајн колеџи во Флорида

Водич за достапност на колеџ:  2020 Најдобри онлајн колеџи во Флорида

Водич за онлајн училишта: 2020 најдобри онлајн колеџи во Флорида

<>

Womenените во технологијата

</>

Отворање на патот за жените во технолошките области насекаде!

Тројца студенти пред компјутерите со логото на Универзитетот Хоџис

На Факултетот за технологија во Фишер, веруваме дека вклучувањето на сите лица, вклучително и жени и оние од недоволно застапено население во СТЕМ, е клучно за континуираниот раст и успех на ИТ-полето.

Погледнете го на овој начин, технолошките корпорации во иднина бараат нови и иновативни идеи кои работат за секого. Без внесување на жени насочени кон технологијата во лидерски улоги, развојот на производи што ги користиме секој ден не ги исполнува потребите на жените што ги користат.

„Она што многу луѓе не го разбираат е дека компјутерите се темели на скоро секоја друга дисциплина наука, технологија, инженерство и математика (СТЕМ)“, рече Ланхам. На универзитетот Хоџ, Технолошката школа Фишер нуди дипломи кои им помагаат на студентите да ги развијат вештините потребни за позитивно влијание во технолошките сектори на нашата деловна заедница.

Докажано е дека девојчињата не ја следат технолошката кариера со иста брзина како и нивните машки колеги затоа што не се изложени на компјутерски хардвер, софтвер и кодирање на доволно млада возраст за да се занимаваат со диплома за компјутерска информатичка технологија. Наместо да доаѓаат во животната средина на колеџот со слично знаење како нивните колеги, жените се чувствуваат зад себе и завршуваат да го напуштат она што би можело да биде одличен пат во кариерата.

Програми за компјутерска информатичка технологија

Соработник по наука во компјутерска информатичка технологија

Нашите AS во компјутерска информатичка технологија обезбедуваат силна основа или за почетно ниво во ИТ поле или за да ја откриете вашата индивидуална област на фокус додека продолжувате на степенот на диплома.

 • Може да ги подготви студентите со широк опсег на знаење низ воведните области од областа на технологијата.
 • Може да ги подготви студентите за почетно биро за помош или да поддржат тип на ИТ позиции во која било индустрија.
 • Java Programming I обезбедува суштинско разбирање за програмирање, што може да им користи на студентите додека продолжат кон одбраната област на фокус.
 • А + Хардвер I и II курсеви вклучуваат пристап до прилагодена содржина на LabSim, презентирајќи им на студентите широк спектар на виртуелни симулации што може да се применат на идните часови и реалните средини.
 • Студентите ја избираат својата посакувана област на интерес и избираат изборни предмети врз основа на нивните избори за специјализација. Општи компјутерски информатички технологии, програмирање и кодирање или курсеви за компјутерска безбедност и вмрежување може да ја обезбедат основата потребна за да се продолжи со степенот на диплома по избор.

Диплома за наука во компјутерска информатичка технологија

Нашите БС во компјутерска информатичка технологија им овозможуваат на студентите да ги прилагодат своите степени засновани на индивидуални вештини и страст кон ИТ-областа.

 • Курсевите за скриптирање Powershell може да им понудат на студентите единствена можност да се здобијат со реално искуство во мрежната администрација неопходна за создавање и извршување на повеќекратни скрипти во различни мрежни средини за да се завршат повторувачки и сложени задачи во организација од која било големина.
 • Заработете ги вашите индустриски сертификати и диплома истовремено. Достапните индустриски сертификати вклучуваат MOS, CompTIA A +, CompTIA Net +, CCNA, MCP, CompTIA Security + и CompTIA Linux +.
 • Изберете ја патеката за компјутерска информатичка технологија ако барате разноврсна диплома што е прилагодлива за широк спектар на кариера насочена кон технологија во рамките на кој било вид на организација.
 • Изборните предмети им овозможуваат на студентите интегрирање на сајбер безбедност, вмрежување, управување со база на податоци или софтверско програмирање, за да дизајнираат степен што го прилагодува искуството за учење за поддршка на целокупните цели на секој поединечен студент.
 • Студентите можат да научат како да ги разбијат деловните проблеми за да утврдат соодветно ИТ решение, а потоа да создадат одржлива патека за целосен процес на спроведување, вклучувајќи обука на персонал и тековно планирање на одржување.

Програми за компјутерска безбедност и вмрежување

Диплома за наука во сајбер безбедност и вмрежување

Нашите БС во сајбер безбедност и вмрежување се испорачуваат со интерактивна, практична методологија (со користење на вистински алатки што се наоѓаат во работната средина) за искористување на мрежните решенија и за откривање и превенција на сајбер што може да ви ги обезбедат потребните вештини почнувајќи од првиот ден.

 • На студентите им е презентирана можноста да научат како да ја искористат моќта на PowerShell во околина на Windows, така што тие можат да ги користат мрежните административни задачи низ целата организација преку процесот на скриптирање.
 • Хоџис У им обезбедува виртуелни машини на студентите за поставување на различни измамнички конфигурации на мрежата за пишување, тестирање и извршување на скрипти PowerShell, што може да помогне во градењето и усовршувањето на нивните вештини пред да влезат во работната сила.
 • Заработете ги вашите индустриски сертификати и диплома истовремено. Достапните индустриски сертификати вклучуваат MOS, CompTIA A +, CompTIA Net +, CCNA, MCP, CompTIA Security + и CompTIA Linux +.
 • Научете врвни решенија за тековните безбедносни прашања во мрежата и мрежните проблеми од факултетот кои имаат релевантно практично искуство во областа. Слушајте како вашиот професор, кој работи во државна агенција, дава неверојатни реални примери на кибернетички напади и објаснува не само како бил користен нападот, туку и како можел да се спречи. Ова знаење се претвора во обука за тоа како најдобро да се открие и заштити организацијата од кибер напад, како и како да се организира и да се заврши организацискиот триаж, откако успешен напад е применет против некоја организација.
 • Студентите можат да ги прошират своите безбедносни вештини на нашиот курс за етичко хакирање. Студентите се нурнати во интерактивно опкружување каде им е прикажано како да скенираат, тестираат, хакираат и обезбедуваат сопствени системи. Лабораториската интензивна средина го подготвува секој студент со длабинско знаење и практично искуство со тековните основни безбедносни системи.
 • Нашите училници за ИТ работат на независна мрежа што им овозможува на студентите да користат софтвер за симулација за вмрежување, откривање на безбедност и анализа на инциденти. Оваа можност за симулација може да им помогне на студентите да развиваат и да ги зајакнат вештините за безбедност на мрежата и мрежните способности, дозволувајќи им да извршат тестови и да симулираат ситуации за учење во реално време, во реално време, што ги надополнува традиционалните наставни методи.
 • Студентите ќе имаат можност да создадат различни виртуелни мрежи со сервери и работни станици, да научат како ефикасно и ефикасно да управуваат со која било големина мрежа и да научат како да детектираат, решаваат и спречуваат разни видови безбедносни закани на мрежните ресурси на организацијата.

Програми за развој на софтвер (кодирање и компјутерско програмирање)

Диплома за наука во развој на софтвер

Нашите БС во развој на софтвер може да ве подготват да дизајнирате нешто одлично. Без разлика дали сте заинтересирани за создавање софтвер, развој на веб-основа или светски игри - ние ве покривме.

 • Java Programming II може да им обезбеди на студентите интерактивни напредни програмски практики. Студентите би можеле да стекнат вештини за пишување сложен софтверски код што го максимизира времето на извршување и просторот за складирање што му е потребен на софтверската програма за правилно извршување и функционирање.
 • Опфаќаме широк опсег на безбедносни проблеми кои најчесто се наоѓаат во софтверските програми и може да ги подготват студентите да конструираат код што е сочен, високо функционален и безбеден.
 • Добијте увид како да ги примените вештините што ги учите во реални ИТ-средини од професори кои работат во индустријата.
 • Студентите можат да ги развијат своите вештини за кодирање и нивната способност да интегрираат одржливи софтверски решенија работејќи на повеќе програмски јазици како што се Java, Python, C ++, HTML, CSS, XML, javascript, Visual Basic, SDL библиотеки, C #, SQL, MySQL и други разни апликации за софтверско инженерство.
 • За студентите кои се занимаваат со игри, ние обезбедуваме упатства за Вовед во програмирање игри и развој на мобилни апликации, заедно со програмирање и бази на податоци за апликации.
 • За студентите заинтересирани за развој на софтвер заснован на веб-страници, ние нудиме инструкции за програмирање Java, програмски концепти II, веб дизајн I, организациски апликации на социјални медиуми и технолошки соработки, е-трговија, развој на мобилни апликации и програмирање и бази на податоци за апликации преку Интернет.
 • Студентите имаат можност да научат јазици за кодирање како дел од нивната програма за дипломирање, без да се бара камп за подигање. Хоџис У обезбедува курсеви по Java, Python, XML / Java (развој на апликации), C ++, HTML, PHP, Visual Basic (VB), C #.
 • Користете ги вештините за кодирање што сте ги научиле на проекти, како што се создавање апликација за Android, развој на софтверски програми со употреба на Java или создавање основна игра што вклучува звучни датотеки, мапи со плочки и позадина за тркалање за да го подобрите целокупното искуство на гејмерот.
 • Научете како да ги балансирате вашите вештини за кодирање заедно со создавање на позитивно целокупно корисничко искуство.

Што ги поставува Хоџи освен?

Ако барате да студирате дипломи поврзани со компјутер, веројатно сакате да знаете зошто треба да присуствувате на Хоџис У. Нашите програми се уникатно дизајнирани да ве подготват да испорачате резултати на комплексни, поврзани со ИТ проекти. 

 • Индустриски курсеви поврзани со индустријата кои се формулирани да градат основно знаење додека студентите продолжуваат низ нивните избрани патеки за дипломи.
 • Интерактивното учење е во основата на секој наш курс за ИТ. Хоџис У го носи активното учење на сосема ново ниво, обезбедувајќи симулациони лаборатории, виртуелни машини и виртуелни мрежи за студентите да ги тестираат своите вештини и знаења пред да бидат замолени да изведат на работното место.
 • Секој студент се запознава со основите на програмирање користејќи Java и учи да применува програмски концепти за да заврши многу основни задачи за развој на софтвер. Студентите добиваат можност да напишат едноставни програми кои ја истакнуваат кохезијата на функционалноста на софтверот со мрежни инсталации и безбедносни протоколи.
 • Управување со проекти е интегрирано во секоја програма за ИТ степени со цел да се промовираат вештините што ќе им помогнат на студентите да управуваат со повеќе истовремени ИТ-проекти пронајдени во работните средини денес.
 • Студентите можат да полагаат испити за сертифицирање на индустријата во Хоџис У со намалена стапка на студенти, или како самостојна сертификација или како дел од нивните предмети. По дипломирањето, студентите исто така може да добијат сертификати специфични за вештини, покрај нивната диплома за диплома.
 • Секој степен за информатичка технологија во БС завршува со курсот за анализа на системи и архитектура на решенија. Овој курс им нуди на студентите можност да го покажат своето разбирање за тоа како да ги трансформираат деловните барања низ целиот животен циклус на развој на системите за да произведат финализиран план за имплементација на интегриран информациски систем во рамките на една организација, обезбедувајќи докази дека студентот е подготвен да преземе на ИТ работа во рамките на нивното одредено поле.

Беџ - Универзитетот Хоџс именуван од Најдобрите училишта
Водич за онлајн училишта - Најдобри онлајн колеџи за вредност 2020 година
лого прифатлива колеџ-пристапна информатичка технологија 2020 година

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Благодарение на расположивиот флексибилен распоред на Универзитетот Хоџис, за возрасни што работат кои треба да ги издржуваат своите семејства, како мене, јас не можев да си дозволам компјутер да изградам своја ИТ империја.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Навистина посебната работа во врска со Универзитетот Хоџис е дека секој професор изврши силно влијание. Тие беа отворени, привлечни, подготвени и сакаа да ни помогнат да успееме.
Translate »