Англиска граматика на Интернет на логото на Универзитетот Хоџ
Хоџи ги поврзува професионалното образование и обука во реалниот живот Вештини во реалниот свет

Напредувајте со курсеви по граматика на англиски јазик од Хоџ Поврзете се!

Добредојдовте на програмата за граматика на англиски јазик на Универзитетот Хоџис, последователен систем за разбирање на обрасците на граматиката од англиски јазик од основни до напредни нивоа на вештини. Нашата авто-интензивна програма е дизајнирана специјално за возрасни лица кои не зборуваат англиски јазик за да разберат граматика и самоуверено да зборуваат англиски. Стекнете ги потребните вештини во именките, глаголите, клаузулите и прилозите. Овие вештини може да ви помогнат да ја проширите способноста за ефикасно и намерно користење на англиски јазик и / или да ги зголемите можностите за заработка! 

Овој курс е наменет за поединци на кои им е потребна флексибилност да учат на Интернет, да имаат пристап до паметен телефон или мобилен уред, можеби е срамежлив или засрамен да комуницираат во училница или меѓучовечко опкружување и / или сакаат курс по англиски јазик дизајниран да испорача квалитетни часови по англиски јазик на прифатлива цена. Започнете го курсот за граматика на англиски јазик денес!

Ова е курс што не бара дипломи, понуден како дел од Програма за професионално образование и обука Хоџис Конект, каде што ве поврзуваме со работодавачот, барате вештини што ви требаат за да успеете. 

Информации за курсот по граматика на англиски јазик преку Интернет

Започнете на почетокот: Курсеви по граматика по англиски јазик 1, 2 и 3

Да разберете како да ги идентификувате и употребувате именките, заменките, членовите, придавките, присвојниците, и сегашно време и минато време на Би. Научете како да капитализирате, да поставувате прашања и да склучувате договори за да ги подобрите разбирањето и говорот на говорот.

Почеток: 299 УСД

 • Англиска граматика 1
 • Англиска граматика 2
 • Англиска граматика 3

Продолжете со средно ниво: Курсеви по граматика по англиски јазик 4, 5 и 6

Да разберете како да идентификувате и да користите едноставни и прогресивни времиња во сегашно, минато и идно време, да направите споредби и барања и да побарате и дадете совет и дозвола. Научете како да комбинирате реченици и да користите фразални глаголи и поврзани форми за подобрување на разбирањето и говорна флуентност.

Средно: 299 УСД

 • Англиска граматика 4
 • Англиска граматика 5
 • Англиска граматика 6

Завршете со напредно ниво: Онлајн курсеви за граматика по англиски јазик 7, 8 и 9

Да разберете како да ги идентификувате и користите сите едноставни, совршени и прогресивни времиња, придавски и именски реченици, активен и пасивен глас и хипотетички услови. Научете како да ја искажете неопходноста, можноста, веројатноста и надежите и желбите во сите времиња и во различни сценарија. Дополнително, научете за ритамот и интонацијата на англискиот говор за да ги подобрите разбирањето и говорна флуентност.

Напредно: 299 УСД

 • Англиска граматика 7
 • Англиска граматика 8
 • Англиска граматика 9

Појдете на курс преку Интернет кој ве учи како да го користите англискиот јазик во реалниот живот.

 • Пристапете до сите 9 курсеви користејќи кој било мобилен уред.
 • Секој курс се состои од Интерактивно учење, тестови, практики за изговор и стратегии за употреба.
 • Неограничени тест повторни повторувања.
 • Курс предаван од д-р Леиша Кали, директор на ESL, со повеќе од 28 години искуство во областа, предавање на англиски јазик.
 • Набавка сите 9 нивоа на граматика на англиски јазик за 795 долари или купување Почеток, средно и / или напредно за по 299 долари.

Не чекајте, започнете денес!

Англиска граматика на Интернет на логото на Универзитетот Хоџ

Повеќе за д-р Леиша Кали, директор на програмата ЕСЛ и Хоџис

Д-р Леиша Кали, директорка на ЕСЛ, е со Универзитетот Хоџис од 2004 година. Таа има над 28 години искуство и ги комбинира своето истражување и практично искуство развиено од учење студенти на англиски јазик како втор јазик во последните 15 години за да обезбеди стратегии за учење јазик тоа дело.

Таа го разви курсот за граматика на англиски јазик специјално за оние кои можеби нема да можат да го посетат кампусот лично.

Еве што можете да очекувате.

 • Само-чекор алтернативни програми достапни преку платно со користење на кој било мобилен уред.
 • Курсеви по граматика дизајнирани да ви помогнат разберете го значењето зад изговорениот и пишаниот збор.
 • Ти помага израмни ги своите вештини над англискиот опстанок, што може да ги попречи личните и социјалните интеракции, како и финансиските можности.
 • Тестовите се движат од повеќекратен избор до пополнување и може да се полагаат онолку пати колку што сака студент.
 • Научете вокабулар со висока фреквенција наместо обемен вокабулар, што ви овозможува да комуницирате најефективно.
 • Научете начини за развој и градење на вокабулар во видеата од Практична примена на секоја лекција.
 • Добијте повеќе за вашите пари со предмети во акцент, стрес, ритам и мелодија - области што честопати се занемаруваат во традиционалните и онлајн програмите.

Накратко, програмата за англиска граматика на Универзитетот Хоџис е дизајнирана така што ќе можете да разберете како навистина работи граматиката и да научите како да зборувате со доверба!

Мајани Лулејн, потпретседател Енкориџ Продукција на медиуми

„Програмата ми помогна самоуверено и удобно да се префрлам во англискиот јазик. Без тоа, не би можел да го завршам моето образование во оваа земја “.

Translate »