Англиски јазик како втор јазик (ESL) Studentенски студент кој студира на Универзитетот Хоџс
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Пронајдете ја својата патека до успехот со нашата програма ЕСЛ!

Оваа програма за сертификати е дизајнирана да обезбеди Англиски како втор јазик (ESL) упатство за подобрување на твојот постоечки kiến thức, обука, и работни вештини кога е англиски не е твое родно место јазик. Дополнително, програмата за сертификати може дополнително да ја подобри вашата способност да комуницираат на англиски јазик извршуваат вработување or колеџ можности во САД.

Програмата се фокусира на подобрување и развој на граматиката, читање, пишување, слушање и зборување вештини, и разбирање. Дополнително, учењето со помош на компјутер ги зајакнува вашите студии по англиски јазик и софтверски вештини.

Сите ESL класи се достапни преку нашиот онлајн формат за подобрување на училницата за технологија (TEC). Со овозможено TEC, сега е можно да го заработите вашиот англиски сертификат од удобноста на вашиот дом.

Детали за англиски како втор јазик (ESL)

Каде можете да понесете ESL?

Хоџис го нуди курсот ЕСЛ во кампусот Форт Мајерс од 8:30 часот наутро - 1:20 часот од понеделник до четврток.

Три курсеви по 16 недели по ниво

 • Граматика (Нивоа 1-3)
 • Читање / пишување (Нивоа 1-3)
 • Слушање / зборување (Нивоа 1-3)

Услови за прием за програмите ESL:

 • Кандидатите мора да имаат завршено средно училиште или GED.
 • Апликантите мора да имаат правен статус за да живеат и / или да студираат во Соединетите Држави за нашиот курс за лице.
 • Апликантите мора да бидат најмалку 18 години.
 • Апликантите мора да пополнат Образец за квалификација на кандидат за ESL, што се користи за да се утврди подобноста за запишување во програмата.

 

Финансиската помош е достапна за Нивоа 1-3 за студентите кои се квалификуваат. Зборувај со Координатор за прием за да дознаете дали ги исполнувате условите за финансиска помош.

* Ве молиме запомнете, меѓународните студенти со визи Ф-1 што ја следат програмата ЕСЛ ќе треба да посетуваат часови на кампусот.

Детали за англиски јазик за подготвување колеџ

Подготвителен англиски колеџ

Подготвителен курс за англиски јазик за некредитен колеџ е исто така понуден на напредно ниво. Овој курс е дизајниран да обезбеди настава по англиски јазик на напредни изучувачи на англиски јазик кои се подготвуваат за колеџ или треба да го зголемат своето знаење за академски англиски јазик за професионални цели.

Еден 16-неделен курс за интегрирани вештини

Читање, пишување и граматика (Ниво 4)

Предизвик прифатен за завршување на процесот на запишување во 4 чекори на Универзитетот Хоџис во соработка со советник за прием

Каде може да земете англиски јазик за подготвување колеџ?

Хоџис нуди курс за подготвување англиски јазик на колеџот во кампусот Форт Мајерс од 8:30 - 1:00 од понеделник до четврток.

Лого на Универзитетот Хоџис со Хок над Универзитетот Хоџс

Интензивен англиски мост

Интензивен англиски програмски мост

Интензивниот програмски мост за англиски јазик е дизајниран за оние на кои им треба настава по англиски јазик за да продолжат со диплома на универзитетот Хоџ. Оваа програма нуди на студенти чиј мајчин јазик не е англиски јазик интензивен курс тоа е дизајниран да ве подготви да читате, пишувате и користите граматика и вокабулар. Нашата програма ја учат наставници по ЕСЛ кои обезбедуваат широка практика во разбирање и користење материјал на ниво на колеџ.

Интензивна англиска програма

Курс со 12 кредити се нуди на напредно ниво на владеење на англиски јазик, утврдено со полагање на тест за влез во HU. 16-неделен курс се нуди во кампусите на Форт Мајерс и Неапол.

Каде можете да земете интензивен англиски јазик?

Хоџис нуди курс за подготвување англиски јазик на колеџот во кампусот Форт Мајерс од 8:30 - 1:00 од понеделник до четврток.

Интензивни барања за прием на англиски јазик:

 • Кандидатите мора да имаат завршено средно училиште или GED.
 • Апликантите мора да имаат правен статус за да живеат и / или да студираат во САД.
 • Апликантите мора да бидат најмалку 18 години.
 • Финансиска помош е достапна за студентите кои се квалификуваат.
 • Контакт за прием за повеќе информации.

Nyони Дорин, вработен во ББ & Т и дипломиран на Хоџис ЕСЛ и програми за бизнис администрација

„Заради интензивниот мост на англиски јазик кај Хоџис, можев да напредувам преку ЕСЛ часови, диплома за деловна администрација и да продолжам со наградувачка кариера во банкарството на ББ & Т“.

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Хоџис ми помогна да ги балансирам моите улоги на возрасна и студентка со полно работно време и мајка добитничка на леб.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Едно нешто на кое навистина му се восхитувам е дека штом станете студент, тие не ве гледаат само како клиент, туку се однесуваат кон вас како кон нивното семејство. Тие соработуваат со други за да им овозможат на студентите стипендии и јас сум денес каде што сум заради единствената стратегија за учење што ја користи училиштето за да се осигура дека неговите ученици се издвојуваат од другите во реалниот свет.
Translate »