Womanена која студира за нејзиниот постдипломски сертификат со нејзиниот син додека ја извршува домашната задача.
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Изберете програма за постдипломски сертификати

Сертификат за постдипломски студии за компјутерска безбедност

Cybersecurity

Сертификатот за компјутерска безбедност е сертификат од 18 кредитни часови што може да се заврши во два семестри. Тоа мешавини со широки теми на информативниот систем како што се Стратешко управување со ИТ системи и ИТ трендови со фокусирани теми за сајбер безбедност како Усогласеност со безбедноста, осигурување за ИТ безбедност и напредна форензика. Овој сертификат е дизајниран за оние кои сакаат да специјализираат за напредна компјутерска безбедност за нивната кариера. Дополнително, овој сертификат може да ги подготви оние кои сакаат да предаваат компјутерска безбедност на ниво на колеџ. Постојат барања за претквалификација за оваа програма, вклучително и диплома.

Сертификат за управување со базата на податоци

База на податоци за управување со

Сертификатот за управување со базата на податоци комбинира теми со широки информациони системи, како што се Трендови за управување со ИТ и стратешки менаџмент со фокусирани теми за управување со базата на податоци како Магацин на податоци и системи за поддршка на одлуки и безбедност и ревизија на базата на податоци. Оваа програма ќе ви овозможи да напредувате во рамките на вашата тековна област или подобро да се подготвите за промена во кариерата и може да заврши во два семестри. Постојат барања за претквалификација за оваа програма, вклучително и диплома.

Сертификат за лидерство за разновидност, правичност и вклучување

Разноликост, правичност и лидерство за вклучување

Сертификатот за постдипломски студии за различност, еднаквост и лидерство за лидерство е за оние кои сакаат да научат како да ги трансформираат работните средини преку промовирање на разновидност и поттикнување на инклузивност. Оваа програма е наменета за персонал на управување и извршно ниво и може да се земе сам или паралелно со магистратура. Постојат барања за претквалификација за оваа програма, вклучително и диплома.

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Моето искуство беше неверојатно во Хоџис. Персоналот и факултетот беа одлични во сите аспекти и се чувствувам како да добив драгоцено образование што го ставам на употреба. Хоџис е одличен универзитет за примена на научени вештини и предава вештини и знаења од реалниот живот во денешниот свет.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Јас им го заслужувам успехот на сите страствени и посветени професори во Хоџис ... можете да го направите ова, следете ги вашите соништа. Заради нивната поддршка, јас сум возбуден и страстен и охрабрувам секој што размислува да се врати на училиште да се погледне во Хоџис.
Translate »