Хоџи Поврзете се. Професионално образование и обука што обезбедува реален живот, вештини во реалниот свет - лого
категории:
Хоџи ги поврзува професионалното образование и обука во реалниот живот Вештини во реалниот свет

Дали сте вработен кој бара да го добиете конкурентскиот раб над вашата конкуренција? Изберете Хоџи Поврзете се

Зошто? Сосема прилагоден пристап, Хоџис Конект е клучот за градење на вашата биографија и унапредување на вашата кариера. 

Можете да изберете работилници, часови и програми што ќе ви дадат непосредни вештини што можете да ги преземете за да работите со вас следниот ден. Плус, добивате поддршка од 30-годишна високообразовна институција и името на Универзитетот Хоџис. Но, за разлика од А. традиционален степен или сертификат, вие избирате само она што ви помага да се издигнете од моменталната позиција. Без разлика дали имате диплома или не, овие сертификати ви дозволуваат да стоите над вашата конкуренција на денешниот пазар на труд.   

 • Без тестирање пред прием
 • Не е потребно претходно искуство на колеџ

Сакате повеќе информации?

Работодавци, зошто Хоџ се поврзе?

Работодавците бараат решенија за да се затворат празнините во вештините. Универзитетот Хоџис одговара на овој повик со својата иницијатива за професионално обучување, Професионално образование и обука (ПЕТ), наречена Хоџи Конект.

„Хоџис Конект е дизајниран да ја подготви работната сила со потребните вештини од работодавачот потребни за успех на пазарите на труд денес и утре“, рече д-р Johnон Мејер, претседател на Универзитетот Хоџ. „Оваа нова платформа може да се прилагоди за да одговара на која било индустрија и да се доставува до физички лица или корпоративна група. Сето ова е во тоа што на нашата работна сила giving го даваме тој предност “.

Кои индустрии можат да имаат корист од оваа програма? 

Секоја организација во секоја индустрија има што да добие со подигање на вештините за своите вработени.

Кои теми ќе ги покрие Хоџи Поврзување?  

Работилници на теми поврзани со бизнис, комуникација, лидерство и разновидност. Примерите вклучуваат:

 • Генерациски разлики на работното место
 • Преминување од врсник кон лидер - Обука за нови менаџери
 • Културна компетентност
 • Водење низ промените
 • Основи на говорот на телото
 • Стратегии за комуникација
 • Разрешување на конфликти
 • Услуги на клиентите
 • Емоционална интелигенција
 • Мотивација на вработените
 • Интерперсонални вештини
 • Градење на тим
 • Управување со времето
 • Вознемирување на работното место

Иницијативата PET Hodges Connect има дополнителни програми и планови за континуирано додавање нови понуди како што налага побарувачката на индустријата.

Translate »