Хоџис Директен тренинг за работна сила како што е прикажано од жена на компјутер во училница
категории:
Директно лого на Универзитетот Хоџис

Добредојдовте на HU Direct, експресна дивизија на универзитетот Хоџ

Универзитетот Хоџс нуди сертификати и дипломи насочени кон работна сила кои се барани во регионот и пошироко. Областите вклучуваат здравствена заштита, технологија, бизнис, менаџмент и финансии. Студентите можат да посетуваат часови на кампусот, на Интернет и преку нашите технолошки подобрени училници (ТЕЦ), што им овозможува да присуствуваат на часови од каде било, да живеат на Интернет. Универзитетот Хоџс исто така нуди извонредни Англиски како програма за сертификати за втор јазик (ESL).

Почнувајќи со локацијата на добра волја на Лехи Акри, HU Direct ќе има пристап до просторијата во училницата и канцеларијата на инструкторот, точно во Лехи Акри, во ЦРК на добра волја. Часовите и работилниците може да се одржат во заедницата Лехи Акри во денови и времиња што најдобро им одговараат на жителите на заедницата. Универзитетот Хоџс е познат по тоа што е специјализиран за возрасни ученици, поради што повеќето програми се одржуваат навечер и за време на викендите на кампусот или преку Интернет.

Неверојатно сојуз - Универзитет Хоџис и индустрии за добра волја

На прв поглед, може да изгледа дека Универзитетот Хоџис и Индустрии за добра волја на југозападна Флорида не би имале многу заедничко. Сепак, со двете организации кои работат заедно, можеме подобро да ги решиме потребите за обука на работната сила во нашиот регион.  

И Гудвил и Универзитетот Хоџс работат напорно за да бидат достапни, сепак постои друг начин тоа да се однесе на следното ниво. Добрата волја нуди силен почеток за оние што сакаат да започнат или сменат кариера поради немирите предизвикани од КОВИД-19. Универзитетот Хоџс покрена нова иницијатива наречена HU Direct, експресна дивизија на Универзитетот Хоџс.

Овој сојуз носи повеќе можности за обука и работна сила за жителите, токму во нивната заедница.

Контактирајте не денес за повеќе детали!

Дали HU е директен за вас? 

Ако сте заинтересирани за проширување на вашите вештини на работното место, тогаш HU Direct е за вас!

Кои курсеви се достапни со Hodges Direct?  

Часовите ќе бидат достапни ноќе и за време на викендите во локацијата на центрите за ресурси на заедницата на индустриите на добра волја Лехи Акри. Курсевите ќе вклучуваат:

Директно лого на Универзитетот Хоџис
Хоџис Директен тренинг за работна сила како што е прикажано од жена на компјутер во училница

Нашата најголема награда е да го видиме тој изглед на надеж и нова самодоверба додека студентите стекнуваат нови знаења и вештини што ќе им помогнат да ги реализираат своите соништа. Тоа е позитивно влијание што ќе носи напред со генерации.

Translate »