Универзитетот Хоџс работи за зафатени возрасни кои работат. Womanена што учи по часови покажува дека можете да го вклопите училиштето во вашиот живот!
Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Ние сме на водечкиот раб на онлајн образование!

На Универзитетот Хоџс, признаваме дека учењето во денешниот свет на бурна работа и распоредот на семејството може да го направи да изгледа предизвик да се врати на училиште. Затоа, редизајниравме толку многу од нашите кампусни програми, така што тие можат да бидат преземени преку Интернет. Флексибилноста при постигнување на вашата диплома е најдобриот начин за да можете да успеете и ние тоа го знаеме. Другите возрасни ученици го поминале истиот пат што го разгледувате и го најдоа својот успех со програмите за дипломирање на Хоџис.

Врвни програми преку Интернет

Предности на присуството на Хоџис У за вашиот онлајн степен или сертификација

Бидејќи ги дизајниравме нашите патеки за дипломи за ученици на Интернет, ќе најдете предности што се супериорни во однос на другите онлајн универзитети.

  • Професорите се на располагање да одговорат на вашите прашања. Ние сме универзитет со целосна услуга што нуди и традиционални и онлајн програми. Нашиот факултет ви се става на располагање за да одговорат на вашите прашања и да ви помогнат да успеете. Плус, нашиот факултет ги надминува строгите критериуми за настава потребни за регионална и програмска акредитација.
  • Нашите програми за дипломи се целосно дизајнирани за возрасни ученици. Флексибилноста во секоја програма е она што не прави единствени. Ние не сме само универзитет кој нуди курсеви преку Интернет. Ние сме универзитет посветен на вашиот успех.
  • Вие нема да го нарушите квалитетот за погодност. Ние сме регионално акредитиран универзитет преку Интернет. Регионалната акредитација е построга и бара резултати од студентите кои ги надминуваат нивоата на национална акредитација. Со Хоџис У, ќе добиете подобро образование.
  • Нашите професори имаат реално искуство. Тие можат да ви обезбедат вештини што можете да ги примените во тековната кариера. Започнете да ги користите вештините што ги учите денес.
  • Canvas е онлајн платформа што ја користиме за онлајн испорака на курсеви, правејќи ја интеракција со врсници и инструктивна поддршка лесно достапни. Инстант пораки, виртуелно работно време за инструктори, снимени предавања и способности за конференции во реално време, се достапни во искуството за учење преку Интернет на Универзитетот Хоџ.

Направете промена заради што ќе ви се заблагодари вашето идно јас. Започнете онлајн денес!

Формати за испорака на диплома и сертификација

На универзитетот Хоџ, многу од нашите факултетски дипломи се достапни целосно на Интернет. Составивме список на магистерски, дипломски, соработнички и програми за сертификација што може да се земат преку Интернет, од каде било во 49 држави на кои им служиме.

O = Сите курсеви во оваа програма за дипломи можат да бидат завршени целосно на Интернет

Б = Курсевите во програмата за дипломи се хибридни / мешани. Некои курсеви можат да бидат завршени целосно преку Интернет, а некои курсеви мора да бидат завршени на кампусот.

C = Сите курсеви во оваа програма за дипломи мора да бидат завршени на кампусот.

СТЕПЕН ПРОГРАМА O B C
АА - Општи студии Да Да Не
АА - Фокус на кривичната правда Да Не Не
АА - фокус на дигитален дизајн и графика Да Да Не
АА - Фокус на здравствените науки Не Да Не
АС - Сметководство Да Да Не
AS - деловна администрација Да Да Не
AS - компјутерска информатичка технологија Да Да Не
АС - Итни медицински услуги Не Да Да
АС - Администрација на канцеларијата за здравство Да Не Не
AS - професионална комуникација Да Да Не
AS - Paralegal студии Да Не Не
АС - асистент за физикална терапија Не Не Да
БС - Сметководство Да Да Не
БС - Применета психологија Да Не Не
БС - Бизнис администрација Да Да Не
БС - Компјутерска информатичка технологија Да Да Не
БС - Кривична правда Да Не Не
БС - Финансии Да Да Не
БС - Здравствени науки Не Да Не
БС - Здравствени услуги. Администратор Да Не Не
БС - Интердисциплинарни студии Да Не Не
БС - Правни студии Да Не Не
БС - Менаџмент Да Да Не
БС - Современ маркетинг и брендирање Да Да Не
БС - Сајбер безбедност / вмрежување Да Да Не
БС - медицинска сестра Не Не Да
БС - развој на софтвер Да Да Не
Сертификат - Нацрт AutoCAD Да Да Не
Сертификат - Дизајн на анимација Да Да Не
Сертификат - управување со базата на податоци Да Да Не
Сертификат - софтвер за е-бизнис Да Да Не
Сертификат - вложувања за е-бизнис Да Да Не
Сертификат - Едиско откривање / парница Да Не Не
ESL - англиски како втор јазик Да Да Да
Сертификат - Сајбер безбедност Да Да Не
Сертификат - Разновидност, лидерство за вклучување на еднаквоста Да Не Не
Сертификат - Форензичко сметководство / Испитување на измама Да Да Не
Сертификат - Производство на графички дизајн Да Да Не
Сертификат - Поддршка за работна маса Да Да Не
Сертификат - Поддршка на информатичката технологија Да Да Не
Сертификат - специјалист за мрежи Да Да Не
Сертификат - Програма за третман на свест за злоупотреба на супстанции Да Не Не
Сертификат - корисничко искуство / веб дизајн Да Да Не
JM - Јурис мајстор Да Не Не
Мајстор - сметководство Да Не Не
Мајстор - бизнис администрација Да Да Не
МС - Применета позитивна психологија Да Не Не
МС - Клиничко советување за ментално здравје Да Да * Не
МС - Менаџмент Да Да Не
  • Ве молиме, проверете со вашиот советник за прием за најсовремени информации.
  • * Минимум 12 студенти.

Дали сте подготвени за учење преку Интернет?

Учењето преку Интернет бара позитивен начин на размислување и решеност да се види задачата до завршување. Ние веруваме во вас и знаеме дека го имате она што е потребно за да научите на Интернет. Но, со толку многу барања за вашето време, од суштинско значење е да се осигурате дека целосно разбирате што е вклучено во онлајн програма. Учењето преку Интернет не е полесно, но сигурно може да биде супериорен избор што ви овозможува да ги завршите вашите образовни цели за високо образование.

Разберете што значи да се биде ученик на Интернет. Флексибилноста е клучот за учење преку Интернет. Можете да научите околу вашата работна програма и семејниот распоред, во времето што го имате за време на паузата за ручек и пред или после работа. Можеби за вас е рано наутро или откако сите други ќе си легнат. Без оглед на вашиот распоред, можно е да се одржат часови преку Интернет. Синхрони, асинхрони, технолошки подобрени, симуластични курсеви и предавања во живо преку Интернет, сите може да бидат достапни во рамките на пределот на високото образование. Може да има и некои предизвици. Учењето преку Интернет може да потрае повеќе време отколку традиционалното учење (пример: едночасовен час со предавање и дискусија може да се претвори во повеќе време на Интернет откако ќе го прочитате предавањето и ќе ги напишете вашите точки за дискусија за преглед на инструкторот). Ако обично барате доста насоки од професорот, учењето преку Интернет може да биде потешко отколку мешаната средина за учење. Ние нудиме многу пристапи за учење; изберете го оној што ви одговара.

Карактеристики што ги прават учениците на Интернет успешни вклучуваат одлични писмени вештини за комуникација, способност за брзо и ефикасно читање и разбирање на предметот, силни математички вештини, способност (и желба) да работат самостојно без надзор и да бидат доволно самосвесни за да го видат вашиот иден пат додека преземате иницијатива истрае низ предизвик. Е ви треба способност да закажете време за студирање и да го следите вашиот назначен план дури и кога ќе се појави нешто што може да ве тргне настрана. Не грижете се ако дел од овие вештини изгледаат огромно. Нашиот персонал е тука за да го направи учењето достапно за секого.

Способност да се остварат позитивни врски со слични лица додека учат на Интернет. Многу е полесно да се успее кога имате позитивен систем за поддршка што ќе ви помогне преку вашата програма за учење преку Интернет. Willе доживеете некои предизвици и секој од нив ќе вреди кога ќе ја држите дипломата во ваша рака. Да се ​​имаат позитивни модели на улоги и систем за поддршка што може да ви обезбеди сè што ви треба за да ја постигнете својата крајна цел е составен дел од вашиот успех. Го имаш ова!

Знајте ја вашата мотивација. Причините зошто сте решиле да присуствувате на училиште преку Интернет, ќе влијаат на вашата способност за учење. Знајте и разберете ја вашата мотивација за избор да се вратите на училиште и да учите на Интернет. За многумина, учењето преку Интернет им овозможува да продолжат да работат додека продолжуваат со високото образование за да можат да заработат повеќе приходи. Чувајте ја вашата мотивација во првите редови за да можете да ја запомните кога учењето изгледа заморно или мелење. Investе инвестирате и во себе и во себе во програма преку Интернет. Вашето време е една од најголемите инвестиции што ќе ги направите. Напорот што го вложувате за вашето учење преку Интернет директно ќе се поврзе со тоа колку добро се изведувате на вашите курсеви. Вие исто така ќе преземете финансиска обврска кон себе. Инвестирањето пари во вашето образование на крајот ќе ви донесе поголеми приноси. Ние знаеме дека можете да го направите тоа, и длабоко во себе, така и вие!

JU Online лого - Настава преку Интернет од 1995 година. Виртуелни часови. Вистински резултати. Фотографија на студентка која седи на земја со нејзиниот компјутер.

Детали за онлајн прием на студенти и критериуми

Универзитетот Хоџс не прави дискриминација врз основа на раса, боја, религија, пол, сексуална ориентација, национално потекло, возраст или попреченост во обезбедувањето можности за образование или можности за вработување и придобивки. Сите членови на универзитетската заедница се вреднуваат еднакво. Универзитетот Хоџс не прави дискриминација врз основа на пол или попреченост во образовните програми и активности со кои работи, согласно барањата на сите применливи федерални и државни закони и регулативи, вклучително, но не ограничувајќи се на тоа, Наслов IX од Амандманите за образование од 1972 година , Дел 504 од Актот за рехабилитација од 1973 година и Законот за Американците со попреченост од 1990 година. Оваа политика се протега и на вработување и на прием на Универзитетот Хоџис.

 

Прашањата во врска со Наслов IX, треба да бидат насочени кон Координаторот за Наслов IX:

Кели Галагер, Координатор за Наслов IX 4501 Бул. Колонијал, Форт Мајерс, ФЛ 33966

НасловIX@hodges.edu

-239 938 7752-

Може да се пристапи до обука за Наслов IX овде.

 

Прашањата во врска со законот за Американци со попреченост треба да бидат насочени кон координаторот на АДА:

Oshош Каркопа, директор на студентско искуство.

Прашањата по пошта треба да бидат испратени до кампусот Форт Маерс на следнава адреса: Универзитет Хоџис, Атн: Координатор на АДА, бул. 4501 Колонијал, Форт Мајерс, ФЛ 33966.

 

Универзитетот го задржува правото да го одбие приемот кај апликантот кога таквото дејство се смета дека е во најдобар интерес на апликантот или универзитетот. Универзитетот не прифаќа апликанти со насилни или сексуални казниви убедувања во своите програми на студии. Другите апликанти со досие за кривично дело можат да пополнат образец за жалба на казнено дело, кој го разгледува подкомитет на Комитетот за безбедност на Универзитетот. Поткомитетот, чија одлука е конечна, ќе ја одреди способноста на кандидатот да оди напред во процесот на прием.

Иницијативите за учење преку Интернет на универзитетот се надгледуваат од академското раководство на секое соодветно училиште кое ја следи интеграцијата на курсеви и програми преку Интернет со академскиот процес. Курсевите и програмите на Интернет се презентираат со користење на Canvas, системот за управување со учење на универзитетот. Од студентите кои одат на курсеви преку Интернет, потребно е да се запознаат со платформата Canvas пред да започнат со курсевите.

За сите онлајн курсеви што се предаваат на Универзитетот Хоџс може да биде потребен прокторен завршен испит. Од студентите се бара да полагаат завршни испити (за кои е потребна веб-камера) за време на датумите наведени во порталот MyHUgo. Секој онлајн курс има поврзана провизија за прокторирање (ве молиме, погледнете го распоредот за школарина и такси во Услови и правила за регистрација).

Студентите на онлајн учење / далечинско образование можат да покренат жалба преку е-пошта до onlinelearning@hodges.edu.

Во случај кога студентите за образование преку Интернет/далечина сметаат дека институцијата не управува правилно со жалбата, студентите можат да ја поднесат жалбата до следниот државен контакт:

а) Народниот правобранител служи како примарна држава контактна точка за решавање прашања и грижи од службеници од приватни училишта и програмски канцеларии.

Правобранител на правични услуги
-850 245 9349-
Equitableservices@fldoe.org

б) Ако Народниот правобранител не е во состојба да ви помогне, контактирајте со Канцеларијата за артикулација во рамките на Министерството за образование.

Онлајн учење/студенти за образование на далечина кои го завршиле процесот на поплаки на Универзитетот Хоџис и применливиот процес за поплаки од државата, може да поднесат жалби за ненаука до Договор за реципроцитет за овластување на државната Флорида, пост-секундарно, координативен совет за образование на далечина (FL-SARA PRDEC). За дополнителни информации за процесот на жалба, посетете ја страницата Процес на жалба FL-SARA страница.

Следниве применливи политики (8.1 Студентски права и одговорности   8.4 Политика за поплаки на студентите) се објавени во Студентскиот прирачник на Универзитетот Хоџс што може да се најде овде.

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес. 

Благодарение на тоа што Хоџис понуди курсеви преку Интернет и на теренот, како и блиски курсеви за работни професионалци, успеав да постигнам рамнотежа помеѓу заработувањето на моето образование и поддршката на моето семејство.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Благодарение на расположивиот флексибилен распоред на Универзитетот Хоџис, за возрасни што работат кои треба да ги издржуваат своите семејства, како мене, јас не можев да си дозволам компјутер да изградам своја ИТ империја.
Translate »