Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Стапки и такси за школарина на универзитетот Хоџис

Добредојдовте на универзитетот Хоџис! Школарината и хонорарите на Хоџис и натаму се едни од најниските меѓу приватните институции во државата Флорида. Школарината може да се намали со стипендии, грантови и попусти за школарина. Федералните заеми и грантови, како и државната финансиска помош од одделот за образование, исто така се достапни.

Ајде да се реализираме - Што треба да знаете за скриените трошоци за школување во споредба на јаболка со јаболка.

Дали знаевте дека постојат различни правила за тоа како од јавните и приватните универзитети се бара да ја објават својата школарина? На јавните универзитети им е дозволено да ги објавуваат нето-трошоците, кои честопати се нарекуваат „Државна школарина“, додека приватните непрофитни институции треба да ја наведат бруто-стапката на школарина. Покрај тоа, јавните универзитети не се секогаш јасни за дополнителните надоместоци и трошоци што може да се проценат на студент откако ќе се запишат. На Хоџис, сакаме да се осигураме дека студентите јасно ја разбираат вредноста на образованието што го добиваат.

Училиштата со најдобра вредност го именуваат Универзитетот Хоџс за најпристапни

Сценарио 1

Студент ја споредува програмата РН и на Универзитетот Хоџис и на колеџ во заедницата. Во главна споредба, Хоџис чини дека чини повеќе за истата програма. Она што студентот не го сфаќа е тоа што колеџот во заедницата нуди двегодишна диплома за RN, додека Хоџис нуди најпосакувана и веројатно потребна диплома за медицина на медицински сестри од работодавачот Нашата програма е исто така вклучена во школарина, книги, лаборатории, униформа и стетоскоп, додека колеџот во заедницата може да наплати дополнителни такси за овие артикли. Дополнително, иако обете програми бараат предуслов за курсеви, нашата програма се нуди со забрзано темпо, во поставка за мала големина на класа и се учи за време на часови кога можат да присуствуваат возрасни што работат.

Сценарио 2

Студент кој ги споредува Универзитетот Хоџ и јавниот 4-годишен универзитет гледа рекламирана стапка од, во просек, 240 американски долари по кредитен час за додипломски студии. Во споредба со објавената стапка на Хоџис од 595 долари, ова звучи како фантастична зделка, но ајде да копаме малку подлабоко. Прво, таа стапка се применува само ако сте во државата. Просечните стапки за студенти надвор од државата кои посетуваат јавен 4-годишен универзитет се, во просек, околу 800 американски долари. На Универзитетот Хоџс ја плаќате истата стапка по кредитен час од каде било во светот.

Основната стапка на Хоџис е 595 американски долари, меѓутоа со нашиот основен плус четири модел добивате 16 кредити за цена од 12. Покрај тоа, ако живеете во државата Флорида, може автоматски да се квалификувате за грантот за леснотија, што е околу 1420 американски долари за 2020-2021 година. Ова значи дека би можеле да платите само 353.75 УСД / кредитен час. Потоа, кога додавате сметки за ГИ, воени и корпоративни попусти, програми со жолти ленти, финансирање од извори на кариера, стипендии, Светли фјучерси, награди Пел Грант и внатрешни стипендии, некои студенти воопшто не плаќаат ништо.

Да не спомнувам, на јавен 4-годишен универзитет, можете да присуствувате на часови со до 200-350 студенти што ги предава дипломиран студент за вашите први две години. На Хоџис, нашата класа е со просечна големина од 12-15 и се изучува од наградуван факултет со реално искуство. На крајот на краиштата, вниманието и поддршката што ја добивате може да бидат одлучувачки фактор за вашиот успех.

Пример:

Резидент и член на активна гарда во Флорида, кој се обраќа до Хоџис

Додипломски стапка = 595 $ по кредитен час x 12 FT кредитни часови = 7140 $ - грант за леснотија што е 1420 $ по семестар / (2841 $ годишно) = 5720.00

Можете исто така да добиете 16 кредити за таа цена со нашата програма Core + 4! 5720 УСД / 16 Кредити = 357.50 УСД - Активен воен попуст од 250 УСД = 103.75 УСД по кредитен час.

* Стапките на школарина може да варираат врз основа на околностите на поединецот и нивната избрана програма на студии. 

Дозволете ни на нашите квалификувани приеми и координатори за финансиска помош да ви помогнат да ја финансирате вашата иднина. Аплицирај денес!

Стапки на школарина

школарина 

 • Школарина за додипломски студии за сите курсеви по кредитен час: 595 УСД по кредитен час
 • Школарина за постдипломски студии за сите курсеви по кредитен час: 830 УСД по кредитен час
 • Англиски како програма на втор јазик: 295 УСД по кредитен час
 • Интензивни курсеви по англиски јазик: 335 УСД по кредитен час.

Кохорт-базирана програма школарина:

Школарина за основната програма на BSN: 17,200.00 УСД по сесија
Школарина за основната програма BSDH: 17,200.00 УСД по сесија

Школарина за основната програма на ЕМС - Песна 1: 10,166.67 УСД по сесија
Школарина за основната програма на ЕМС - Песна 2: 9,700.00 УСД по сесија
Школарина за основната програма на ЕМС - Песна 3: 9,183.33 УСД по сесија
Школарина за основната програма на ЕМС - Песна 4: 8,433.33 УСД по сесија

Школарина MAcc Core Program: 9,966.67 УСД по сесија

Школарина за основната програма PTA: 10,933.33 УСД по сесија

Школарина за PN Core Program: 36,980.00 УСД по сесија

Школарина за основна програма CMHC (Кохорт - патека): 9,271.43 XNUMX УСД по сесија
Школарина за основна програма CMHC (не-колективна) **: 830 УСД по кредитен час

UPOWER Sub Претплата за додипломски студии **: 3,000.00 УСД на шест месеци
UPOWER Sub Претплата за постдипломски студии **: 3,500.00 УСД на шест месеци

Зошто да го избереме универзитетот Хоџ?

 • Големини на мали класи
 • Способност за забрзана дипломирање
 • Разновидни опции за испорака на програмата што одговараат на вашиот живот
 • Докажана наставна програма заснована врз работна сила предавана од наградувани професори
 • Месечни датуми на почеток
 • Земете една класа во исто време за повеќето курсеви

 

 

Започнете ја вашата #MyHodgesStory денес! 

надоместоци

Надоместоци *

 • Надоместок за аплицирање за постдипломски студии: 50 УСД
 • Надомест за студентски услуги: 250 УСД по сесија
 • Надоместок за книги / ресурси (кога не е вклучен): 0 $ - 400 $ по курс, по сесија

* За целосен распоред за школарина и надоместок, вклучително и попусти, видете ја тековната Услови и правила за регистрација за дополнителни информации.

Започнете со вашата #MyHodgesStory денес.

Како и многу студенти од Хоџис, и јас започнав со моето високообразовно работење подоцна во животот и морав да балансирам со полно работно време, семејство и колеџ.
Рекламна слика - Променете ја својата иднина, создадете подобар свет. Универзитет Хоџис. Аплицирај денес. Дипломирал побрзо - Liveивеј го својот живот на свој начин - Он-лајн - Акредитиран - Присуствувај на Хоџис У
Вниманието, квалитетот и поддршката нема да ги најдете на друго место. Фактот дека професорите се заинтересирани да ве учат, тоа е бесценет. Ванеса Риверо дипломиран за применета психологија.
Translate »