Логото на Универзитетот Хоџис се користи во Заглавието

Универзитетот Хоџс е водечки на патот кон разновидност во високото образование

Разновидноста е начин на живот во Хоџис, каде што филозофијата на различноста е силна. Нашиот универзитет е зајакнат и овластен од нашата разновидна, меѓукултурна заедница на студенти, факултет и персонал кои носат мноштво гласови и гледишта за нашите заеднички напори. Ние ја почитуваме и цениме вродената вредност на поединците од сите раси, етничко потекло, возраст, пол, религија, сексуална ориентација, попреченост, статус на економски или ветеран и други различни перспективи и индивидуални разлики и ја цениме различноста на мислата. Ние сме посветени на толеранција, чувствителност, разбирање и взаемно почитување насекаде во нашата заедница и го потврдуваме нашето ветување дека ќе обезбедиме добредојдено место за сите и сите.

Универзитетот Хоџс е именуван за Лидер за разновидност и инклузија од страна на Институтот за сертификација за разновидност.

  • # 3 Најбезбедни колеџ кампуси во Флорида
  • Именуван во најразновидните колеџи во Флорида
Институт за сертифицирање на различностите за Универзитетот Хоџис

Разновидност во животот

Зошто различноста е важна на колеџ?

Секој од нас доаѓа на својот колеџ или универзитет по избор со свој сет на искуства што го обликуваат начинот на кој го гледаме светот. Како што започнуваме да запознаваме нови луѓе во нашата студентска популација и да земаме курсеви со нив, почнуваме да гледаме дека нашите искуства се токму тоа - нашите искуства.

Со отворени умови, учиме како искуствата на другите носат целосно нови перспективи на нашата визија и начинот на кој го гледаме светот. Отворањето на нашите умови да ги разбереме инклузијата, расата, етничката припадност и разликите во половите, статусот на ветеран, верските разлики, возраста и економскиот статус нè прави позаоблени индивидуи. Како што излегувате во работната сила со оваа нова перспектива, ќе ја зајакнете економската конкурентност на Америка.

Универзитетот Хоџис им нуди разновидност и вклученост на студентите

Универзитетот Хоџс се фокусира на градење мостови кон пошироката заедница и работа со групи за да се донесе поширок и поистакнат фокус на искуствата за различност и совршеност на вклученоста преку ангажман на заедницата. Говорејќи на овој фокус, Хоџис обезбедува календар на активности за разновидност за студенти и за членови на заедницата. Посегнете за да разберете што нè прави секој различен и единствен, видете повеќе култури на дело и ќе прераснете во индивидуа која отворено ги прифаќа разликите на другите. Оваа нова перспектива ќе ви овозможи да го зајакнете разбирањето за другите на работното место.

Како Хоџис ја прифати различноста?

Хоџис У ја прифаќа различноста на мноштво начини. 

Како? Со решавање на предизвиците што доаѓаат заедно со нашата промена на демографијата, различните гледишта и правичноста на работното место. Хоџи се осврнува на овие предизвици со фокус на вклученост, културна компетентност и правичност. На овој начин, Универзитетот работи на создавање богата и плодна култура преку нашето разнолико студентско тело. Оваа разновидност им помага на студентите да се чувствуваат овластени и можат да го донесат целото нивно учење и да растат.

Зошто треба да ја прифатите разновидноста?

Ако планирате да работите во супервизорска улога, па дури и во тим, од клучно значење е да прифатите средина за разновидност за вашиот успех. Хоџс научи дека денешните супервизори мора да поседуваат мултикултурни и меѓугенерациски вештини, а истите овие вештини исто така ви овозможуваат да бидете продуктивен член на тим. Исто така, од вас ќе се бара да имате сопствена одговорност за максимална продуктивност и вклучување за сите во поголемиот дел од работните места.

Оваа потреба за да можете да работите на мултикултурни и меѓу-генерациски тимови е движечката сила зад посветеноста на Хоџис кон создавање разновидна средина. Сè што правиме е насочено кон создавање средина за успех на нашите студенти, а нашиот избор да обезбедиме поинаква клима за учење е доказ за нашата посветеност кон вашиот пат кон успехот.

Универзитетска заедница Хоџис

Статистика за разновидност на Хоџи

Универзитетот Хоџс поздравува студенти од сите раси, етничко потекло, возраст, пол, религија, сексуална ориентација, попреченост, економски или статус на ветеран и други различни перспективи и индивидуални разлики. Ние го охрабруваме секој и секој студент да зборува и да ги учиме другите за нивните различни искуства за да создадат клима за учење на проширено знаење за сите.

Ние сме посветени на создавање разновиден кампус за сите студенти да најдат успех. Подолу се статистичките податоци за Универзитетот Хоџис.

 

Запишување на пол

  • Женски: 62%
  • Машки: 38%

 

Запишување на раса и етничка припадност

  • Шпанска: 44%
  • Афроамериканец: 12%
  • Бело, нехиспанското: 38%
  • Друго, мешано или непознато: 6%

 

Вкупната студија за малцинства и стапката на етничка разновидност за Универзитетот Хоџ е 62%. Оваа разлика нè прави една од најразновидните високообразовни организации во Флорида. Ние исто така сме именувани како врвна институција за служење на шпанско потекло. Да станеме најразновидниот универзитет во Флорида е предизвик што го поздравуваме, бидејќи сакаме да им понудиме на студентите разновидно образование - бараме да создадеме подобар свет за сите нас.

Контактирајте Хоџис У за различноста

Ние ги поздравуваме вашите прашања во врска со различноста и вклученоста и во кампусот и во рамките на заедницата. Ве молиме контактирајте не на:

Канцеларија за разновидност, вклучување и културна компетентност
4501 колонијален булевар, зграда Х.
Форт Мајерс, ФЛ 33966
Телефон: 1-888-920-3035
Универзитетот Хоџис се најавува со Хок на врвот
Translate »